din emailurile de azi – dafinul

 

– DAFINUL PLANTA INVINGATORILOR –  
 
CE BOLI POTI TRATA CU EL
Multe dintre plantele asa de bine mirositoare au insa, pe langa rolul lor in bucatarie, valoare de medicament. Iar premiantul intai este dafinul. Aceasta planta este benefica mai multor tratamente interne :
Artrite, paralizii, crampe musculare, reumatism, entorse, lovituri = se incalzeste locul afectat cu caldura uscata, timp de  6- 8 min., se unge cu iod si se aplica compresa cu ulei de  dafin pt. 2 ore, sau se freaca timp de 10 min. locul afectat cu uleiul incalzit putin. Procedura diminueaza durerile. 
– Boli ale articulatiilor = o frunza mare de  dafin ( sau 2-3 mai mici) se spala, se usuca si se rupe in cateva bucati. Se macina impreuna cu 3 cuisoare, cate 1 lg. seminte de in, de mara, coriandru si chimen. Jumatate lgtz. de amestec se pune in mancare sau se bea cu apa, in timpul meselor x 2 ori/zi.
– Gripa, bronsita = se pun coaja de la 1 portocala + 4 frunze dafin + 1 l apa. Se lasa la macerat 4 ore, dupa care se filtreaza totul si se bea pr stomacul gol in mai multe reprize (in loc de apa). Acest preparat scade febra, elimina durerile de cap si ne ajuta sa ne refacem rapid. Se poate asocia cu  + putin praf de scortisoara.
-Anorexie = se face o infuzie mai slaba si se consuma ci 15 min. inaintea meselor pentru stimularea poftei de mancare, utilizat chia si pentru copii.  
 
DE CE ESTE BINE SA LE ARZI
Procedeul are efecte benefice
Frunzele de dafin sunt nu numai condiment cu gust placut, ci si un potential remediu pentru difrite boli. de fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite si in industria produselor cosmetice. Frunzele de dafin sunt folosite si in medicina naturista la prepararea de remedii, deoarece contin concentratii mari de minerale, vitamine si antioxidanti, oferind totodata proprietati antiinflamatorii, antifungice si antibacteriene. 
Arderea frunzelor de dafin atrage mai multe avantaje pentru sanatate. 
Pune cateva frunze uscate intr-o scrumiera , apoi aprinde-le si lasa-le sa arda mocnit timp de 10 min. Ce efecte are aceasta practica :
– Vindeca durerile de cap = fiind bogate in cineol, pinen si elemicina, frunzele de dafin reduc oboseala si vindeca durerile de cap.
– Reduce anxietatea = frunzele de dafin contin si linalool= un compus care reduce starile de  anxietate. Potrivit unui studiu purtat de Asociatia Americana de Anestezie Medicala = este suficinet sa inhalezi fumul de la frunze de dafin timp de 10 min. ca sa alungi anxietatea. 
– Sprijina sanatatea sistemului respirator = frunzele de dafin contin mycren si eugenol, a caror inhalatie curata plamanii si usureaza respiratia.
– Amelioreaza diabetul = frunzele de dafin sunt de folos in tratamentul diabetului de tip 2; reduc : colesterolul, glicemia si trigliceridele. Fiind bogate in antioxidanti, frunzele de dafin stimuleaza productia de insulina, ameliorand diabetul.
– Sustine sanatatea inimii = multumita rutinei si acidului cafeic, 2 compusi organici din componenta lor, inhalarea fumului emanat de arderea plantei sprijina sanatatea inimii, iar acidul cafeic tine sub control colesterolul rau.
– Calmeaza durerea = frunzele de dafin sunt grozave pentru alinarea durerilor de cap, de articulatii si de dinti, precum si a durerilor de artrita. Daca inhalatiile nu sunt de ajuns, poti prepara si consuma ceaiuri de dafin = care au un efect analgezic mai puternic. 
– Este benefica in timpul sarcinii = femeile gravide sunt sfatuite de multe ori sa creasca aportul zilnic de acid folic, iar frunzele de dafin contin aceasta substanta. Acidul folic trebuie suplimentat mai ales in primul trimestru de sarcina, perioada in care fetusul este astfel mai ferit de malformatii congenitale.
 
TE AJUTA IN TRATAREA MONTURILOR 
Un tratament natural pentru eliminarea durerilor cauzate de monturi!
Monturile sunt de fapt niste depozite de  sare cauzate de infectii reumatice si purtarea unor incaltaminte neadecvate insa pot sa para si urma unei : gripe, amigdalite, gute, metabolism slab, nutritie necorespunzatoare. Acestea afecteaza intr-adevar viata de zi cu zi, multi nu sunt in stare sa gaseasca o incaltaminte montaj, este destul de frustrant si sa nu mai vorbim de aspectul neatractiv. Mod de preparare al amestecului (este mai bine daca il preparati de seara) = se pun 300 ml apa + 1 lg. frunze de dafin zdrobite. Fierbeti amestecul 15 in. si pastrati-l in termos peste noapte. Dimineata strecurati lichidul si beti totul, dar nu tot odata ci pe tot parcursul zilei. procedati la fel X 10 zile la rand si asigurati-va ca veti pregati bautura proaspata in fiecares eara. Repetati tratamentul dupa o sapt. de pauza. Singurul lucru care poate sa va surprinda este frecventa si aspectul urinarii. Aceasta va fi extrem de concentrata in sare si destul de tulbure, intrucat va dizolva marile depozite de sare acumulate in organism. Ar trebui sa observati imbunatatiri dupa 10 zile de la terminarea tratamentului. Durerea comuna va disparea si va  veti simti mult mai bine.
Tratamentul exterior =  
1. Zdrobiti 5 frunze mari de dafin +100 ml alcool de 90 % concentratie, lasati amestecul sa stea 7 zile. Inmuiati apoi un tifon in amestec si aplicati pe monturi, lasand sa actioneze peste noapte.
2. Pentru rezultate mai bune inmuiati picioarele in apa calda : 3 l apa + 1 lg. bicarbonat de sodiu, inainte de a aplica remediul. 
Aceasta procedura insotita de  de cea de mai sus, sunt remediul perrfect impotriva monturilor care nu va dau pace. 
 

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în Din emailurile de azi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu