din emmailurile de azi – bautura fericirii

     “Moartea  începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff,  laureat al premiului Nobel    pentru Medicină
     Doctorul   Cătălin Luca e de părere, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate     de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările  dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces  prin cancer.
     ”Surprinzător,   dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții    din hrana lor”, adaugă dr. Luca.
   Aceasta    se datorează formării, de-a lungul timpului, a așa-numitei ” plăci de    mucoid” ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de    putrefacție, amestecată cu   substanțe     toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe    peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să     cântărească între 2 și11 kg de reziduuri metabolice!
   Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete    despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de    asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea     nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă      asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.
     Un    colon murdar este sursă de toxine pentru întregul organism    Alimentele     prăjite, bogate în amidon,cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte      mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe  organele     din vecinătate (ficat, vezică biliară).
    Astfel,     colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.
     La    temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere,     răspândind toxine, otravăși bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot     organismul, cauzând diferite boli, chiarcancer.
     Un    colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului.
   Toxinele   neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din     colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și    asupra căilor respiratorii       superioare   (angină,sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee,  eczeme,psoriazis).
   Toxinele    cu originea în colon serăspândesc în tot corpul  pe cale sangvină, se    fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.
   Semnele unui colon ce necesită purificare:
     – stări de oboseală,  somnolență, sistem imunitar slăbit;
    – digestie proastă: balonare, diaree, constipație,  grețuri;
     – respirație grea, transpirație cu miros neplăcut,depozite albicioase pe      limbă;
  –  obezitate sau abdomen proemient;
   – insomnii, cearcăne;
     – par casant, piele uscată, acnee;
   – dureri de cap sau de spate;
   –  paraziții intestinali
   Fibrele vegetale – un pas spre sănătate
   O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de     apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și     săracă în carne. O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian, lipsita de     toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si      bineinteles la cea a colonului.
   Cel mai indicat pentrucuratarea lui este o dieta bogata in fibre   vegetale,care actioneaza ca niste adevarate ”maturi” pentru colon, curatind      deseurile de pe peretii
acestuia.
   O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40%     riscul aparitiei cancerului de colon.
   Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina de ovaz, orezul     brun si cereale integrale (precum fulgii de grau)
   De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez, semintele de floarea    soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte    bune pentru curatarea
colonului.
     Cu     atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine    B.
   Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon.
     Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse     grozave de fibre solubile si insolubile.
   Spirulina, prin continutul de clorofila, determina curatarea tractului     intestinal si repara tesuturile compromise.
   Merele,strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti    “spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea      bolilor.
     Sucul de fructe si legume  furnizeaza colonului si intregul corp      vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si controleaza      eliminarea lor.
     Băutura fericirii!!!
   Uite cum ne gasim fericirea… Intrebarea este: daca suntem fericiti mai bem     aceasta bautura?
   Probabil ca da, pentru a fi superfericiti
   „Bautura  fericirii” e hranitoare si savuroasa
   Poți să o bei dimineata -in loc de cafea sau mic dejun. La pranz in loc de     desert.
Seara in     loc de cină sau in completarea cinei.
     Și  între mese, în loc de gustare. Tu alegi când o bei și ce loc îi     rezervi.
    Și  ideal ar fi să bei 2 pahare pe zi. Te întrebi probabil ce e cu      această băutură „a fericirii”, atât de.. cameleonică…?
   Ei    bine, nu  ai nevoie decât de ingrediente:
   -banane,
– lapte,
 -scorțișoară.
     Pentru      o porție, cureți o banană și o pui în shaker. Adaugi 100 ml de lapte, iar     când amestecul e gata – o jumătate de linguriță de scorțișoară    măcinată
   Dacă       nu ai un shaker, tai banana în felii subțiri, o pui într-o cană și o      zdrobești cu furculița, amestecând puternic, până începe să se    lichefieze    Adaugi      laptele si  scortisoara
    Pregătită       astfel, poate că nu este o  băutură foarte fină și vei avea nevoie și de     o lingură, dar cu siguranță e la  fel de eficienta si de delicioasă.
    După cum se observă,  aceasta este  reteta unui milk-shake de banane,    aromat cu scortisoara
     Pare   banal. Dar ce trebuie să știi abia acum urmează:
in serotonina    responsabila pentru starea noastră de bine si de  relaxare.
     Vitamina     B6 din banane regleaza nivelul glucozei in sânge, ceea ce iarasi ne     imbunatateste starea de spirit. În plus, s-a dovedit ca bananele reduc      riscul tensiunii arteliare si al     accidentului      vascular cerebral, in schimb, te ajuta sa te trezesti si sa ai o forma       buna toata ziua ,iar daca ai avut o noapte lunga (ori esti      mahmur) sterge once urma de oboseala.
Bogate     în fibre, bananele te ajuta sa ai o digestie buna iar in combinatie cu    laptele devin un antiacid natural, ajutând in tratarea gastritelor si a    ulcerului.
     Există      o singura interdictie pentru ca sunt bogate in fier, bananele le sunt     contraindicate personalelor cu excedent de fier in organism.
     Stresul      zilnic poate fi si el tinut in frâu cu un milk-shake de     banane
     La    rândul sau, scortisoara are si ea un rol in reglarea glicemiei si asupra      creierului, ajutând la hranirea si protejarea neuronilor.
   Mai     mult decât atât, ofera corpului un plus de energie si creierului mai multa      limpezime si te scapa de migrene.
   Sfat:
     zilele in care consumati milk-shake de banane, beti o jumatate de litru de     apa in plus (fata de portia dv. zilnica) pentru fiecare cana din „băutura      fericirii”.
     Asta      pentru că bananele fiind bogate in  fibre, necesita un consum de     lichide suplimentar
Publicitate

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în Din emailurile de azi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s