din emailurile de azi – Dieta lui Uglov

Dieta lui Uglov
Fiodor Grigorievici Uglov este un cunoscut chirurg si filantrop care a reusit sã ajungã pânã la vârsta de 103 ani. Mai mult decât atât, la 100 de ani academicianul încã mai fãcea cu mâinile sale operatii dificile! Pentru asta el chiar a ajuns în cartea recordurilor Guinness ca cel mai bãtrân chirurg activ din Europa.
Fãrã îndoialã dr. Uglov a reusit sã aibã o viatã atât de lungã si activã datoritã unui mod de viatã sãnãtos si unei alimentaþii corecte. Profesorul considera cã obezitatea si lipsa de mãsurã în ale mâncãrii sunt principalii dusmani ai sãnãtãtii, cauzând o multime de afectiuni si grãbind îmbãtrânirea.

Dr. Uglov afirma cã greutatea excesivã este deosebit de dãunãtoare la vârsta înaintatã, când procesele metabolice încetinesc, iar activitatea fizicã se reduce considerabil.
Care e secretul longevitãtii profesorului Uglov? Aceste reguli simple pe care dumnealui le urma cu strictete i-au ajutat sã pãstreze o sãnãtate impecabilã si o minte limpede pânã la ultimele zile ale vietii sale.

1.  Activitate fizicã si intelectualã ridicatã
2.  Renuntare totalã la alcool si tutun
3.  Mâncare limitatã
4.  Respectarea strictã a regimului de muncã si odihnã
5.  7-8 ore de somn pe zi
6.  Cãlirea organismului

Toate recomandãrile sunt simple si accesibile, dar accentul principalul este pus, desigur, pe alimentastie. Profesorul a elaborat o dietã specialã, pe care o respecta si o recomanda si altora. Cu ajutorul acesteia puteþi scãpa usor de 3-5 kg, curãþând totodatã organismul.

Dieta dr. Uglov nu extenueazã organismul, este echilibratã si nu necesitã un calcul strict al caloriilor. Însusi Uglov a alcãtuit indicatiile dupã orã, dar ea poate fi adaptatã în functie de programul fiecãruia.
O ceascã de ceai negru sau cafea naturalã cu cel mult 1 linguritã de zahãr.
Un ou fiert cu gãlbenus tare si 8 prune uscate, înmuiate în apã în prealabil. La prânz se mãnâncã 200 g de carne de pui fiartã, carne de porc fãrã grãsime sau peste, 1 portocalã si 100 g de varzã proaspãtã sau fiartã, ce poate fi înlocuitã cu morcov.
30 g de cascaval tare, mãr si încã o portocalã. La ultima masã a zilei se consumã un pahar de chefir sau lapte acru.

Asta e tot! Mâncarea pentru dieta lui Uglov trebuie sã fie cât mai simplã si naturalã. Profesorul le recomanda tuturor sã se ridice de la masã usor flãmânzi si sã nu stea în pozitie culcatã imediat dupã mâncare.
Respectati aceastã dietã timp de 10 zile si vã veti simti mult mai sãnãtosi, iar burta se va reduce remarcabi

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s