din emailurile de azi – CUM SE POATE VERIFICA USOR CALITATEA ULEIULUI DE MASLINE 

 
 
Uleiul de masline cel mai gustos este cel grecesc. Si nici nu este falsificat. Grecii ung feliile de paine usor prajite cu ulei de masline in loc de unt.E o nebunie de gustos.


 
 
 
CUM SE POATE VERIFICA USOR CALITATEA ULEIULUI DE MASLINE 

Prima optiune este sa nu cumparati uleiuri din Italia (mai noubotezate uleiuri UE…..) care sunt experti in masluirea acestuia decel putin 2000 de ani.  Preferati uleiurile din Grecia (care stiu si ei sa masluiasca dar….au o chemare in alta directie)

Află cum poţi testa calitatea uleiului de măsline cumpărat! În ziua de astăzi, piaţa este invadată de produse contrafăcute şi deslabă calitate, iar uleiul de măsline nu face nici el excepţie. Controalele desfăşurate asupra loturilor importate de peste hotare depistează tot mai des uleiuri inferioare etichetate drept uleiuri „pure, extra-virgine”.
De fapt, în loturile de import se strecoară multe produse înmulţite cu ulei de floarea-soarelui, ulei de canola şi clorofilă! Aceste uleiuri mai sunt şi colorate şi aromate artificial ca să semene cât mai binecu soiurile veritabile. În continuare te vom învăţa un truc grozav dea verifica autenticitatea şi calitatea uleiului de măsline cumpărat din comerţ. Astfel putem să evităm produsele de provenienţă discutabilă şi, implicit, să descurajăm intrarea pe piaţă a uleiurilor  contrafăcute!

CUM POŢI TESTA CALITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE:

Este foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să ţii sticla (sau cutia) de ulei la frigider preţ de o jumătate de oră, iar apoi să-i verifici consistenţa. Dacă în acest timp, uleiul de măsline a devenitmai dens, înseamnă că produsul este într-adevăr pur şi alcătuit în mare parte din grăsimi mononesaturate. Dacă uleiul nu se îngroaşă deloc după depozitarea la rece, poţi fisigur că este contrafăcut.
Această metodă este mai sigură decât orice etichetă sau certificat de garanţie! Este păcat să mai aruncăm banii pe uleiuri de măsline denaturate (şi scumpe, în acelaşi timp), aşa că dă mai departe trucul ca să îi previişi să îi ajuţi şi pe alţii să recunoască produsele pure de cele contrafăcute!  

Reclame

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în Din emailurile de azi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la din emailurile de azi – CUM SE POATE VERIFICA USOR CALITATEA ULEIULUI DE MASLINE 

  1. vorbebune zice:

    Nu știu dacă Grecia are cel mai bun ulei de măsline, însă știu că Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline…și chiar e bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s