TARHONUL – planta care poate fi folosită în loc de sare, piper sau oţet și care poate elimina paraziţii intestinali!
Tarhonul – condiment natural şi plantă aromată de excepţie!
Pe lângă utilizarea sa în preparate savuroase, cu o minunată aromă, Tarhonul este un reprezentant de seamă al farmaciei din grădină. Conţine uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii, vitamine.
De secole, Tarhonul este folosit în fitoterapie, pentru o grămadă de afecţiuni, mai ales datorită proprietăţilor antioxidante.
Poate preveni şi combate de la cancere la afecţiuni oculare, cardiovasculare sau pulmonare, boli ale sistemului nervos, scaderea imunitatii şi imbatranirea prematura .
Pentru tratament sau prevenţie se consumă zilnic 2 – 4 cani de ceai, dacă se poate neîndulcit, numai cu adaos de lamaie.
Preparare : se adaugă o linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă călduţă, Se lasă la infuzat 15-20 minute.
Iată ce alte beneficii are pentru sănătate:
Sub formă de infuzie, se cosumă câte trei, patru căni pe zi şi este un foarte bun DIURETIC.
De-a lungul timpului, Tarhonul a fost utilizat pentru calmarea DURERILOR DE DINTI, datorită cantităţii de eugenol conţinută şi poate scădea INFLAMATIA GINGIILOR.
Este un TONIC DIGESTIV DE EXCEPTIE, favorizează PRODUCEREA BILEI, are efect calmant în INDIGESTIE şi sindromul COLONULUI IRITABIL.
Adaosul plantei verzi în preparate MARESTE APETITUL, ajută DIGESTI LENTA , previne BALONARILE .
Un amănunt interesant: poate fi folosit în loc de sare, piper sau oţet la prepararea mâncărurilor.
Infuzia de Tarhon are acţiune ANTIPARAZITARA, motiv pentru care este eficient la ELIMINAREA PARAZITILOR INTESTINALI.
Tarhonul este un SEDATIV BLAND = ajută la combaterea ANXIETATII, ameliorează NIVELUL STRESULUI.
Prin conţinutul de potasiu şi vitamina A, Tarhonul contribuie semnificativ la INTRETINEREA SI IMBUNATATIREA STARII DE SANATATE, iar FRUNZELE SALE AR TREBUI SA FACA PARTE DIN ORICE DIETA .
Adăugat în orice suc natural, îl transformă într-o adevărată „bombă” de energie.
De asemenea, Tarhonul este este utilizat pentru capacitatea sa de a calma durerile provocate de ARTRITA.
Preparare : Se taie mărunt trei mâini de frunze de tarhon, se pun într-un borcan şi se acoperă cu o jumătate de litru de oţet de mere. Se lasă la macerat şapte zile, apoi se filtrează.
Se consumă 30-50 ml înainte de mesele principale (cu cel puţin o jumătate de oră, iar rezultatele sunt remarcabile.
Să vă fie de folos!