din emailurile de azi – savanti de origine ramana

Sunt curios de parerile voastre:  cit de verosimile le credeti relatarile de mai jos ?
Poate am fi avut cîtiva premiati Nobel mai multi si citiva oameni foarte bogati…
 DE CE ORIGINEA ROMÂNEASCĂ A ACESTOR SAVANȚI ESTE UN SECRET PENTRU PUBLIC?
Deseori în istoria glorioasă a științei românești, nume de geniu ale acestei nații, au fost umbrite de către presa internațională, care a vrut să fure românilor, neam bătut de soartă, gloria unor mari invenții. De la frații Wright, care au „furat” primul zbor de la Traian Vuia, „istoricii străini”, în fapt agenți ai unor puteri mondiale, au trecut în umbră originile românești ale următorilor oameni de geniu români:
Nicolae Teslea  Probabil cel mai faimos caz, Nicolae Teslea s-a născut la 10 iulie 1856, în actuala Croație, localitatea Smiljan, ca fiu al preotului ortodox Milutin Teslea şi al Gicăi Măndici, o româncă care purta tricolorul în păr zi de zi. Deși a fost cea mai luminată minte a secolului XXI, inventând curentul wireless și tunul Teslea, Nicolae nu a uitat niciodată că este român și mai ales Ortodox. Nu vorbea des despre originile sale, dar a avut mai multe răbufniri în fața presei în timpul „războaielor” purtate cu Thomas Edison (n. Tibor Arpad Edvarson) pe care l-a făcut „bozgor împuțit”.
Liviu Pastor Născut pe 27 decembrie 1822 în Franța, într-o familie de văcari-tăbăcari români săraci, aduși de boierul Montebaron din Hunedoara să restaureze un chateau din Jura, Franța, tatăl Ion Iosif Pastor și-a modificat numele într-unul franțuzesc, pentru ca fiul lui să poată prindă un loc la Școala Normală Superioară. Liviu Pastor era chinuit de  consumul de lapte, pe care trebuia să îl bea la insistențele tatălui său, „că așa beam în Hunedoara și mă făcui ficior puternic !” Liviu a început să fiarbă laptele cu mămăligă și a observat că nu se mai strică și nu îi mai dă dureri de burtă. Asta a condus la descoperirea procedurii pasteurizării, un procedeu industrial deosebit de important pentru distribuirea lactatelor pe piață.
Goțlib Daimlăr  Evreu român născut și crescut în mahalalele Bucureștene, în copilărie Goțlib Daimlăr trebuia să împingă o roată imensă la Moara lui Assan, cu ajutorul unui măgar pe care l-a numit Otto. A fugit în imperiul Austro-Ungar în 1872, unde a inventat ciclul Otto, pe care, de rușine și pentru a evita expunerea la public, l-a atribuit unui austriac necunoscut „Nikolaus Otto” deși era în fapt denumit după numele măgarului său.În 1863 a început să lucreze cu un neamț get-beget – Wilhelm Maybach, cu care au făcut un motor foarte eficient, care din păcate a fost brevetat de Karl Benz. Mai tărziu toți au devenit prieteni și au făcut mașinile azi cunoscute ca Mercedes-Benz, iar pentru oameni și mai bogați, Maybach.
Alexandru Graham Beliu  Născut în 1847 în Edinbrugh, Scoția, tatăl său a fost un lucrător la gaterul din Sinaia, iar mama sa o scoțiancă, care a stat 5 ani în România, ca să predea engleză Regelui Carol. Prima invenție a tânărului Alexandru, a fost pâinea graham, pe care a făcut-o din pleavă de la moara scoțiană a clanului McSunder. Pentru a comunica cu alte clanuri pe plaiurile scoțiene, Alexandru Beliu a inventat telefonul, un aparat care pe vremuri funcționa cu fire și stătea pe o piesă de mobilier (nu era portabil).
Alin Țuring  Denumit „părintele calculatoarelor”, Alin Țuring s-a născut în 23 iunie 1912 în Brăila, tânărul fiind ostracizat de comunitatea de brăileni, pentru că era homosexual. A emigrat în Anglia, unde a studiat la Universitatea Politehnică și apoi a fost recrutat de spionajul britanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a decoda mașina Enigma, folosită de germani pentru a transmite mesaje codate.Deși codurile pentru Enigma au fost furate de un prieten (și posibil fost iubit) brăilean, care a trădat regimul Antonescu, ca să justifice „spargerea codurilor” și să își protejeze prietenul, Alin Țuring a trebuit să inventeze un  calculator.A fost castrat chimic fiindcă nici în Anglia nu erau tolerați homosexualii. 60 de ani mai târziu, guvernul britanic și-a cerut scuze pentru castrare, dar nu a recunoscut că era român.

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în Din emailurile de azi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s