De ce cred in existenta lui Dumnezeu – 10

De cand am inceput sa percep si sa retin cele din jurul meu… stiu in fata casei cativa stupi cu albine, care s-au inmultit, depasind suta… Multe din vacante mi le-am petrecut cu prisaca pe la paduri sau cumpuri pline de frumosul daruit de floarea soarelui… M-am imprietenit cu albinele… si mereu am ramas umit de ele… de viata lor si de inteligenta lor…

Acum insa doresc sa redau un experiment prezentat de profesor dr.James Gould, de la universitatea din Princeton. El a aseazat o farfurie cu sirop de zahar la o anumita distanta de stup. Cand albinele au descoperit siropul, el a mutat farfuria la o distanta de 1,25 de ori mai mare. A treia ora, a marit distanta de inca 1,25 de ori si tot asa pana ce farfuria a fost mutata la 900 de metri de stup. Ei bine, cand profesorul a ajuns la locul unde trebuia sa mute farfuria, albinele erau deja acolo, asteptau farfuria cu sirop. Albinele au stiut ca distanta creste mereu cu  un factor de 1,25, si calculasera distanta unde avea sa fie farfuria la urmataorea mutare.

Cand Gounod a fost intrebat daca are vreo explicatie, a raspuns: ”Nu. Mi-ar fi placut ca albinele sa nu fi facut asta.”

Cine a pus in mintea albinei notiuni de matematica? Cum o astfel de abilitate s-ar fi dezvoltat de-a lungul evolutiei? Profesorul Gounod nu poate explica.

Cred in puterea creatoare a unui fiinte atotputernice, care a inzestrat albina cu astfel de posibilitati de gandire uimitoare si numesc aceasta fiinta, Dumnezeu.

Dumnezeu a dat intelepciune pescarusilor, care traiesc pe coasta de est din America, se se inalte cu scoicile in vazduh, sa le lasae ca sa cada pe cimentul din parcuri ca sa se sparga, si sa le poata comsuma.

Balenle au fost dotat, de Creator, cu un sistem de coumnicare prin semnale sonore de inalta frecventa, pe care urechea omului nu le poate sesiza. Ele au cantece de dragoste, cantece de leagan. Intr-un fel semnaleaza durerea de boala si in alt fel durerea nasterii…

Caini au un anumit simt al realitatii metefizice, pe care oamenii nu il au. Cainele casei, presimte moartea stapanului, chair cand are loc la o distanta foarte mare. Isi manifesta aceasta presimtire prin stari melancolice, refuzul de mancare, uneori chiar pana la sinucidere.

Toate aceste adevarate minuni ale regnului animal, sunt explicate doar crezand in creatiune.

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în De ce cred in existenta lui Dumnezeu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la De ce cred in existenta lui Dumnezeu – 10

 1. dumitruichim zice:

  articolele dvs. sunt deosebit de interesante. nu pot să le pun pe facebook. puteți să mi le trimiteți pe email mitrelichim@gmail.com și să încerc astfel?

  • ovi zice:

   multumesc frumos pentru apreciere.
   poate ca, nu puteti sa puneti articolele pe facebook, pentru ca fost destinate pentru acest blog.
   sugerez ca cei care ar dori sa le vada pe facebook, sa treaca in fuga pe aici si sa le citeasca. (si aceasta nu este din motiv de trafic… blogul este pur si simplu pentru placerea-mi de a scrie, fara sa aibe nimic de a face cu domeniul financiar)
   multumesc anticipat pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s