din eamilurile de azi… fructele si legumele de culoare neagra…

 

Fructele şi legumele de culoare NEAGRĂ conţin… un colorant polifenolic numit BERGISTEROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
  
 Când am folosit în limbaj medical cuvântul „anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiţi este „anti-cancer” (atât prevenţie, cât şi terapie naturală), anti-îmbătrânire şi status antiinflamator; dar nu numai atât !
  
 Să nu cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer şi apoi de bolile cardio-vasculare!
 Dar oare această minune a cerului (Bergisterolul) să ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună:
– Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vişiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireşe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar şi albi), mure NEGRE, NONI, RODI, ALOE VERA, corcoduşe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roşie, ceapa roşie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conţin totuşi Bergisterol într-o cantitate mică!
– Bergisterol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
– Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) şi a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii şi una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
– Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne.
– Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
–  Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică  (sau „gena longevităţii”) având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii
– Are şi efect de potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
– Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
– Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
– nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
– Este un vasodilatator arterial
– Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
–  Se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
– Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai!), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
–  elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât şi în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
– Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
– Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
–  toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice
–  durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind şi combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viaţă a acestora + se opun apoptozei (morţii) acestora !
g) Creşte eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai: creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
ATENŢIE !!!
–  Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menţionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Bergisterol.
Vă doresc numai bine + să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră !
Dr. Mărginean Călin
Reclame

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în adevaruri de ieri si de maine. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la din eamilurile de azi… fructele si legumele de culoare neagra…

  1. Samsara zice:

    Am mai citit candva… dar uite o aducere aminte face foarte bine.
    Multumnesc Ovi!

  2. Nice zice:

    Interesante informatii, eu nu stiam de acest bergisterol, dar cand am ocazia, consum cu mare placere fructe si legume de culoare neagra, mai ales cirese, afine si struguri. De salata Lallo nu am auzit niciodata, iar varza de Bruxelles inca nu am mancat, desi tare imi doresc sa vad despre ce e vorba. 😛 Intre ceapa rosie si alba o aleg intotdeauna pe prima, dar mere violet…nu cred ca am vazut pe nicaieri. 😦
    Oricum fructele si mai ales legumele crude sunt cele mai sanatoase alimente posibile!

    • ovi zice:

      da… si eu consumam asa ceva fara sa fi stiut de importanta acestei alimentatii…
      ador murele de rug negre… cred ca asa se numesc…
      dude mancam destule cand eram copil… si as mai manca… dar nu am de unde…
      varza de bruxelles… chiar este foarte buna…
      iar mere… fara sa tin cont de culoare… manac cel putin unul pe zi…

  3. Roberts zice:

    cel putin interesant acest articol…

  4. vio zice:

    ooooooooooo….o tema care-=mi place….maninc zilnic…cate ceva…..din cele mentionate mai sus……RESVERATROLUL….este cel mai puternic anti-oxidant…ce se gaseste pe piata noastra…iau zinic un resveratrol /zi si o vit C 1000….este naturala….din macese….aceste doua suplimente-alimentelecare le folosesc pe langa…..brocoli…varza deBruxelles….conopida….fasolea boabe neagra…fructe… si.m-au ajutat sa am o imunitate ridicata……sfatul meu este sa avem grija de sanatatea noastra….sa pretuim sanatatea…multumesc pentru articol…

    • ovi zice:

      de acord cu tine… sanatatea este de mare pret… si trebuie avut grija de ea…
      nu iau suplimnete sub forma de pastile… dar… apreciind pe cei ce iau… pun pret pe ele si mi le asigur din fructe si legume…

  5. vio zice:

    stii ce se intampla…conform unor studii mondiale….pamantul este mult mai sarac in minerale……fructele-legumele …..sunt si ele mult mai sarace in minerale si legumele decat cotele normale….si atunci trebuie sa ajutam , putin,organismul……….

    • ovi zice:

      sigur ca da…
      inteleg si apreciez ce spui tu…
      nu tot ce fac eu… este bine… poate ar trebui niste suplimente… dar… cum zicema mai sus… nu obisnuiesc…

  6. sourina zice:

    O lectie de nutritie bine-meritata.. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s