„veti cunoste adevarul, iar adevarul va va face slobozi” (ioan 8:32)

Inainte de proclamatia de Emancipare, prin care, sub semnatura lui Abraham Lincoln robia omului de catre om, era legal desfiinta… Joe… un  rob oarecare, era scos la mezat, in piata de sclavi.

In timp ce cuparatorii de scavi, se perindau prin fata tarabelor, Joe bombanea…  “nu voi munci… “ ,“nu voi munci…”

Si totusi, un mosier bogat, a platit pretul, l-a luat pe Joe in brisca lui si au pornit spre plantatie. Ajunsi acolo, pe malul unui lac, in dretul la o casuta mica, cu perdelute la fereastra,  noul stapan a oprit trasura, s-a intors spre Joe si  i-a spus zambind: “ Aceasta este noua ta casa. Nu trebuie sa muncesti pentru ea. Te-am cumparat, ca sa te eliberez.”

Joe,  a ramas incremenit. A trecut o clipa, cat o vesnicie in care ochii i s-au umplut de lacrimi si a exclamat coplesit: “stapane, iti voi munci, toata viata…”

Prin crucea de pe Golgota, Christos, ne-a rascumparat. De acum, suntem eliberati de robia pacatului. Chiar daca mai gresim, nu mai suntem stapaniti de pacat. Avem o putere noua… puterea harului lui Dumenzeu.

Apostolul Pavel, in Romani 6 , 14  spune ca: “caci pacatul nu va mai stamani asupra voastra, pentru ca ca nu mai sunteti  sub lege, ci sub har. “

Simbolic, este ca si cum… la o piata de robi… am fost cumparati…  De acum, pacatul nu mai este stapanul nostru, pentru ca Isus a platit pretul pentru noi, si  suntem liberi… liberi ai Lui…

PS: astazi am gasit un citat din Petre Tutea… pe care il redau intocmai…

– Libertatea eu o asemăn cu o frânghie agăţată de undeva, de sus. Te poţi urca pe ea la cer, participînd la actul mântuirii tale creştine, sau poţi să cobori în întuneric. Bipolaritatea libertăţii. După creştini, libertatea este vehicolul cu care poţi să cobori în întuneric, dacă eşti vicios. Infractorii sunt primitivii actuali, pentru că ei nu sunt adaptabili la morala zilnică şi o calcă fiind liberi.
– Am învăţat la închisoare că omul e un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi. Tiranul e un om absurd şi lipsit de ruşine. Nu îi e ruşine să îşi chinuie semenii. Oricum suntem captivi în univers. Ne ajunge această grozăvie. Dar să intensifici această captivitate până la nivelul puşcăriei – numai omul e capabil de asemenea nebunie.
Liberatea omului e partea divină din el.
Publicitate

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în un nou inceput. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la „veti cunoste adevarul, iar adevarul va va face slobozi” (ioan 8:32)

 1. deea zice:

  Cand citești vorbele acestea, nu ai cum sa nu intelegi Cui apartii…nu ai cum sa nu simți o pace si o bucurie coplesitoare..

  Ce Dumnezeu bun!

 2. Nice zice:

  Frumoasa paralela ai facut, Ovi. Acum depinde si ce face fiecare cu libertatea dobandita… Ce alege sa faca.

 3. vio zice:

  suntem liberi…..dar sa stim cum sa folosim LIBERTATEA…….sa o folosim sa ne fie bine….dar sa nu deranjam,suparam …pe cei din jurul nostru……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s