sa fie cineva, care sa moara in locul tau… (III – ultimul)

“Atunci, preotii cei mai de seama, si fariseii, au adunat soborul si au zis: ”Ce vom face?  Omul acesta face minuni. Daca-L lasam asa, toti vor crede in El, si vor veni romanii si ne vor nimici si locul nostru si neamul.”  Unul din ei, Caiafa, care  era mare preot in anul acela, le-a zis: “Voi nu stiti  nimic. Oare nu este in folosul vostru, sa moara un singur om, pentru norod si sa nu piara tot neamul?” (citat din:  Ioan 11, 47 – 50)

“ Un barbat de origini umile, din Nazaret a fost executat prin rastigniri, cam in anul 33 d. Ch. Timp de mai putin de trei ani, misiunea Sa de propovaduire fusese primita cu entuziasm de multimi, insa înfuriase autoritatile religioase, cu deosebire aristocratia ce controla templu de la Ierusalim. Crucificarea era un sfârsit aparent umil pentru un om care, cum credeau multi, avea sa redestepte credinta evreilor si sa reafirme statul politic al poporului Sau.  Nimic din toate acestea nu  s-au petrecut. Nereusita imediata a dat insa nastere unui reusite nesperate. Moartea lui Isus Christos, cu învierea la care discipoli Sai au fost martori, a fost piatra de temelie a unei religii ce avea sa adopte interpretarile originale ale scripturilor evreiesti  si sa devina universala. “ (citat din: Când, unde & cum s-a întâmplat  – Reader’s digest)

Nu voi relua aici judecarea, condamnarea si rastignirea… poate alta data o voi face. Doar privesc moartea Lui, comparativ cu moartea acelora din postarile anterioare… privind pe aceeasi  tema… sa fie cineva care sa moara in locul tau…“Fiindca  atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine, crede in El, sa nu piara ci sa aibe viata vesnica.” (citat din Ioan 3.16)

Sa moara cineva pentru mine… doar ca sa îmi ofere o a doua sansa de alegere, care sa anihileze alegerea facuta de Adam, pentru mine, prin care a adus moartea… iar eu sa traiesc… adica… prin moartea Lui sa am viata…  aici gasesc sensul adevarat al iubirii supreme… aici gasesc unicul sens al sacrificiului suprem… doar daca eu acum, aleg sa traiesc prin moartea Lui.

Despre ovi

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...
Acest articol a fost publicat în adevaruri de ieri si de maine. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la sa fie cineva, care sa moara in locul tau… (III – ultimul)

 1. alm zice:

  in adevar daca cu celelalte postari puteam sa ne batem capul si sa ne dam cu parerea , totul ar fi fost fara sens pana la urma chiar si postarile celelalte , fara aceasta.

  Tocmai moartea Lui , vindeca toate bolile noastre , si face viata sa capete sens , sa ajungi sa traiesti frumos fara sa sacrifici acolo unde nu esti chemat s-o faci, sa traiesti pentru´altii atat cat sa fi si tu fericit de pe urma acestui fel de vietuire.
  Daca nu murea EL ………..istoria ar fi aratat cu totul altfel.
  Si El poate chiar si alegerile facute pe vremuri de nestiinta sa le transforme in binecvuvantari. Privite din acest unghi , lucrurile se vad altfel .

  • oovi zice:

   da…
   si eu consider, ca acest eveniment a schimbat cu adevarat istoria omenirii… si daca e sa dau crezare evangheliilor, inseamna ca a schimbat chiar intreg universul…
   oricum… ma simt bine stiind ca, cineva a platit datoria in locul meu…

 2. deea zice:

  f frumos scris ovi…moartea lui Isus, si eu o vad ca pe sacrificiul suprem facut din iubire pentru ca noi sa traim si sa invatam de la El cum se traieste frumos, in iubire…suntem atat de mici si ne credeam atat de mari, stim atat de putine si credem ca stim totul…si totusi, El ne iubeste…

  • oovi zice:

   de acord cu tine… foarte frumos scris… pentru ca in majoritate, nu eu am scris… ci doar am copiat folosind ghilimele si dand datele originalului…

 3. Lusio zice:

  Daca INCA ne iubeste.. inseamna ca are o IMENSA putere de iubire. Ceva de care niciun muritor nu e capabil…

  • ovi zice:

   da… asa consider si eu…
   inca ne iubeste… ne va iubi la infinit… pentru ca iubirea este parte a caracterului Lui…
   si da… nimeni intre muritori, nu poate fi ca El… si nici nu este…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s